Drugi Eko kamp za mlade-Bistrica

17 i 18.jula održan je drugi Eko kamp za mlade u mjestu Rodijelja, pored rijeke Bistrice u organizaciji NVO ,, Euromost”. Ovo je do sada po broju učesnika najveći Eko kamp za mlade u Crnoj Gori, na kojem su se prijavili mladi iz Crne Gore i Srbije i prvi prekogranični kamp za mlade u regionu.

Svi učesnici Eko kampa krenuli su u 12h sa gradskog trga u Bijelom Polju, gdje su se okupili i zajedno krenuli prema Eko kampu, gdje je planirano otvaranje Eko kampa u 14h. Za sve učesnike ,, Euromost” je obezbijedila svu opremu za kampovanje i boravak u Eko kampu.

Eko kamp su otvorili predsjednik Euromosta Almer Mekić, šef regionalne kancelarije za saradnju sa mladima Edin Koljenović, poslanik u Skupštini Crne Gore Abaz Dizdarević i zamjenik opštine Priboj Miralem Gogalić. Opština Priboj je pozvala sve mlade učesnike Eko kampa da početkom septembra se opet druže u ribarskom naselju u Priboju, koji se nalazi na jezeru Lima, gdje je izgrađeno najljepše ribarsko naselje u regionu. “Takođe, želimo još jednom poslati poruku svim lokalnim upravama u Crnoj Gori, kao i Vladi Crne Gore, da nema budućnosti ni u jednoj državi bez mladih i da se okrenu njima i da im oni budu prioritet, sve ostalo mora biti u drugom planu, mladi u prvom planu”, poručeno je sa kampa. Pozivali su sve donosioce odluka i na lokalnom i na državnom nivou, da dođu i da se i sami edukuju kroz ovakve Eko kampove. “Treba da upoznaju mlade iz Crne Gore i Srbije, koji su različitih nacionalnosti i da se sami uvjere da mlade ne interesuje ko je koje nacionalnosti, već ih interesuje da se medjusobno druže, da upoznaju jedni druge, da razmjenjuju mišljenja, da šire slogu i ljubav i da zajedno djeluju u cilju zaštite svih prirodnih ljepota koje posjeduju ove dvije države”, kazao je Almer Mekić i naveo, da mu je drago da su bili prisutni predstavnici prekogranične kancelarije za saradnju sa mladima, da bi svoje utiske prenijeli upravo na donosioce odluka i u Crnoj Gori i u Srbiji.

Mladi ucesnici u Eko kamp su bili iz Bijelog Polja, Prijepolja, Priboja, Rozaja, Plava i Gusinja.

Mladi ucesnici Eko kampa za mlade, ocistili dio rijeke Bistrice.

Mladi kroz Eko kamp ,,Bistrica” 2021

2021-12-01T00:11:52+00:00 30 Novembra, 2021|Aktivnosti, Foto, Očuvanje životne sredine, Očuvanje životne sredine, Vaninstitucionalno vaspitanje, obrazovanje i briga za djecu i omladinu, Vijesti|Komentari isključeni za Drugi Eko kamp za mlade-Bistrica