Euromost obilježio 14. mart-Medjunarodni dan rijeka

/, Očuvanje životne sredine, Očuvanje životne sredine, Vijesti/Euromost obilježio 14. mart-Medjunarodni dan rijeka

Euromost obilježio 14. mart-Medjunarodni dan rijeka

Nevladina organizacija,,Euromost” je na nikoljačkom mostu u Bijelom Polju, obilježila 14.mart Medjunarodni dan rijeka, gdje je ukazala na katastrofalno stanje u kojem se nalazi rijeka Lim i njene obale. Taj dan je izašla sa njenim aktivistima na ovaj most i apelovala na sve lokalne i državne institucije, kao i Vladu Crne Gore, da pod hitno nešto preduzmu da zaštiti ove rijeke, kao i sve rijeke na sjeveru Crne Gore koje su ugrožene.

Na ovom dogadjaju su prisustvovali i ekološki aktivisti iz Prijepolja, Brodareva i Priboja, koji su zajedno ukazali na Lim koji je ugrožen čitavim njegovim tokom i sa kojim zajedno djeluju u cilju zaštite ove rijeke. Skup se održao uz poštovanje svih mjera Ministarstva zdravlja i na njemu je prisustvovao dozvoljeni broj ekoloških aktivista. Skup je prijavljen i shodno Zakonu o mirnom okupljanju.

2021-11-30T15:21:55+00:00 30 Novembra, 2021|Aktivnosti, Očuvanje životne sredine, Očuvanje životne sredine, Vijesti|Komentari isključeni za Euromost obilježio 14. mart-Medjunarodni dan rijeka