Priroda se čuva udruženim snagama

//Priroda se čuva udruženim snagama

Priroda se čuva udruženim snagama

Nevladina organizacija,,Euromost” je u sklopu projekta ,,Naš otpad naša odgovornost” za koji je sredstva odobrila opštinska komisija za dodjelu sredstava NVO,  u restoranu „Goja”, organizovala okrugli sto na temu „Doprinos zaštiti životne sredine kroz upravljanje komunalnim i neopasnim otpadom”.

Almer Mekić, predsjednik NVO „Euromost”, na početku se osvrnuo na projekat „Naš otpad, naša odgovornost” koji realiziju na ruralnom području u mjesnim zajednicama Zaton, Pavino polje i Lozna (Poda).

On je kazao da je projekat bio uspješan samim tim što su realizovane sve aktivnosti od održavanja tribina u mjesnim zajednicama do doniranja i postavljanja kontejnera u pomenuta tri seoska područja.

Uspješnost projekta je postignuta samim tim što se u realizaciji priključilo i komunalno preduzeće „Lim”, s kojim je napravljen dogovor da vrši usluge odvoženja komunalnog otpada iz ove tri mjesne zajednice, i to s mjesta gdje su postavljeni kontejneri. Sve aktivnosti projekta su jasno pokazale da samo učešćem svih – od lokalne uprave, građana, preko komunalnog preduzeća i civilnog sektora, može da se doprinese zaštiti živote sredine i boljem komunalnom redu kazao je Mekić.

Mekić je uručio priznanja za doprinos zaštiti životne sredine zaposlenima u Komunalnom preduzeću „Lim” Vladanu Bubanji, Izetu Čelebiću i Vehbiji Mehoviću, kao i Mehmedu Hasanoviću, ribočuvaru u Sportskom ribolovnom društvu „Sinjavac”.

2018-08-13T15:40:56+00:00 13 Avgusta, 2018|Aktivnosti|Komentari isključeni za Priroda se čuva udruženim snagama