Žene sa sjevera tradicijom u budućnost

/, Ljudska prava, Vijesti/Žene sa sjevera tradicijom u budućnost

Žene sa sjevera tradicijom u budućnost

Euromost je realizovao drugu obuku kroz projekat,,Žene sa sjevera tradicijom u budućnost” na temu: ,,Organska proizvodnja i zakonska normativa oko organske proizvodnje“.

Obuku je realizovala poljoprivredni inžinjer Suzana Rovčanin, specijalista na zaštiti životne sredine Milena Peković i profesor Blagoje Vujisić. Kroz ovaj projekat i obuke prolazi 12. žena sa ruralnog područja, od kojih će njih pet dobiti na korišćenje pet plastenika.Kroz ovu obuku učesnice su se upoznale sa organskom poljoprivredom i koje su to razlike između organske i konvencionalne poljoprivredne proizvodnje.

Takodje su se kroz ovu obuku upoznale sa važećom zakonskom regulativom i pravilnicima, kao i uslovima koje trebaju da ispune kako bi se uspešno bavile organskom proizvodnjom.Projekat je podržan od Ministarstva za ljudska i manjinska prava kroz javni konkurs za raspodjelu sredstava programima NVO u oblasti rodne ravnopravnosti i prioriteta ekonomskog osnaživanja žena.

2021-11-30T15:38:03+00:00 30 Novembra, 2021|Aktivnosti, Ljudska prava, Vijesti|Komentari isključeni za Žene sa sjevera tradicijom u budućnost